Овчаров осветли топлата връзка Корнелия - Бойко

Актуални новини
16:10 - 27 Януари 2021
24077
Овчаров осветли топлата връзка Корнелия - Бойко

Сивият кардинал до Корнелия Нинова най-после излезе от сянката и осветли топлата си връзка с премиера. В интервю по повод АЕЦ „Белене” и 7 блок на АЕЦ „Козлодуй” Румен Овчаров призна, че лично е консултирал Бойко Борисов по сложната енергийна тема.

„Преди да се говори, някой трябваше да седне и да направи анализ кой вариант за България ще е най-изгоден - АЕЦ "Белене" или нова ядрена мощност в Козлодуй. Според мен за втория вариант сме закъснели много и няма да е изгодно. Говорил съм с Бойко Борисов по тази тема и точно това му казах - да се направи анализ и да се прецени”, разказа Овчаров пред БНТ.

С тези думи обаче бившият енергиен министър разби на пух и прах имиджа на Нинова като върл противник на премиера Борисов. Всички на „Позитано” 20 знаят, че именно Овчаров даде първоначалния тласък на Корнелия, да за стигне до върха в БСП. Тя от своя страна цели четири години водеше публична война с Бойко, за да докаже своята опозиционност. Сега обаче Овчаров успя да разсее всякакви илюзии и без да иска разкри отличната комуникация между тях.

Това, разбира се, не остана незабелязано от социалистите.

„Ако не бяха клетвите на Нинова, че битката й е “на смърт“ с управляващите и е изчегъртала всички, подозирани в желания за партниране с днес управляващите, консултациите на Овчаров едва ли щяха направят впечатление! Но... когато най-първият от най-вътрешния кръг на водачката съветва водача на държавата, когото ще “изхвърляме“ от управлението, логично е да питаме какво се случва”,

коментира във Фейсбук Ангел Найденов от БСП.