П(Р)езидентът гласи наш вариант на украинската предателска Партия на регионите

Атанас Пеканов ще е лицето, Георги Гергов - касичката

Политика
15:16 - 14 Юни 2023
7939
П(Р)езидентът гласи наш вариант на украинската предателска Партия на регионите

Областните управители, подаващи масово оставки в последните дни, са изкушени да се разделят с постовете си от участие в поредния инженерстван от Румен Радев политически проект на президента. Целта е не просто да се прави сечено на кабинета на ГЕРБ и „ПП-ДП“, а да се съберат кадри за новата формация.

Агенти на бъдещата партия вече обикалят страната и работят по приобщаването на кметове – предимно от редиците или с подкрепата на ГЕРБ, да се включат в зараждащата се организация. Това чухме и от устата на Асен Василев в разпространените от Руди Гела записи. Основни двигатели са президентските съветници Пламен Узунов, Александър Маринов и Николай Копринков, твърдят отлични източници.

За проекта се говори и пише от доста време, а конструкцията вероятно ще напомня украинската "Партия на регионите", която спечели изборите през 2012 г. Формацията искаше обявяването на руския език за втори държавен, подобно на референдума от 1995 г. в Беларус. Именно от ПР Виктор Янукович спечели президентските избори, преди да бъде изметен от т. нар. "Майдан".

Кметовете на ГЕРБ ще бъдат прилапани в новата формация

Запознати твърдят, че финансово рамо на новата партия удря масонската ложа „Слънце Ориент“, създател на която е комуноидът-милионер Георги Гергов и в която членуват емблематични фигури от политически и бизнес кръгове.

За партиен лидер се спряга името на Атанас Пеканов, доскорошен служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства - един от старите любимци на Румен Радев, на когото все повече се разчита след еманципирането на Петков и Василев.

За партньори на все още неродената официално партия, се спрягат "Възраждане" и ИТН на Слави Трифонов, които в бъдеще ще бъдат асимилирани, а електоратът им - прилапан.