Пациент се нахвърли на лекар в София

59-годишен пациент хванал лекар за раменете, започнал да го псува и нарича "наркоман" и "пияница"

Актуални новини
11:01 - 17 Февруари 2020
3291
Пациент се нахвърли на лекар в София

Пациент с болки в сърцето се нахвърлил с обиди към кардиолог, след което изгонил екипа. За случкатоа съобщи Нова тв. Инцидентът станал късно снощи в столичен квартал. Според първоначалната информация, след като пристигнали на място, лекарите установили, че 59-годишният мъж има прищипан нерв.

Д-р Пламен Миланов, потърпевш от агресията на пациента, разказва, че мъжът скочил, хванал го раменете, започнал да го псува и го нарекъл "наркоман" и "пияница".

Според думите на пациента пък той извикал екипа, след като съобщил, че не може да диша. Лекарят обаче му отговорил, че нищо му няма.

„Аз ги дръпнах и им казах: „Ставайте и изчезвайте! Не ми трябвате!”, разказва пациентът.

Това е поредният случай на агресия срещу медик. По-рано този месец в Пазарджик беше нападнат лекар от Спешно отделение на МБАЛ Пазарджик. Трима мъже във видимо нетрезво състояние докарали в болницата починал роднина, нахвърлили се на дежурния лекар с думите "само бой заслужавате" и заплашили, че ще го убият.

38-годишният лекар се отърва без сериозни травми, но заяви, че ще съди нападателя за обида и нападение над длъжностно лице.

Лекарите от Спешно отделение настояват виновниците за нападенията да получат строги наказания.