Падение: Син уби майка си заради забележка за алкохол

44-годишният мъж отива в затвора за 20 г.

Общество
15:43 - 16 Ноември 2021
2387
Падение: Син уби майка си заради забележка за алкохол

Постановена е осъдителна присъда от Софийски градски съд (СГС) по внесен на 28.07.2021 г. обвинителен акт срещу Р.М. за убийство. На подсъдимия е наложено поисканото от прокурора наказание 20 години затвор. Постановено е наказанието да се изтърпи при първоначален строг режим.

Подсъдимият Р.М. живеел с майка си Р.Ц. в жилище в София, ж. к. „Дианабад“. Р.М. злоупотребявал с алкохол и често влизал в конфликти с майка си.
На 10 март 2019 г. вечерта между подсъдимия и Р.Ц. възникнал конфликт, при който майката отправила поредна забележка към сина си по повод злоупотребата с алкохол.

Около 23.00 часа на 10 март 2019 г., носейки нож, обвиняемият влязъл в стаята при майка си и започнал да нанася удари с ножа в областта на горната част на тялото ѝ. По този начин Р.М. умишлено умъртвил Р.Ц. чрез нанасяне на прободно-прорезни и порезни наранявания. Смъртта се дължи на засягане на жизненоважни органи и остра травматична кръвозагуба.

Деянието е извършено по особено мъчителен за Р.Ц. начин. Деянието е извършено при условията на домашно насилие, тъй като е предшествано от системно упражняване на психическо насилие.

Подсъдимият е на 44 години, със средно образование, безработен и осъждан.