Паднаха перките на мелницата на "Мулен Руж" в Париж

При инцидента се е повредил надписът на фасадата на прочутото кабаре

Новини
13:29 - 25 Април 2024
1316
Паднаха перките на мелницата на "Мулен Руж" в Париж

Перките на забележителната червена вятърна мелница на фасадата на кабарето "Мулен Руж", най-известният клуб в Париж, паднаха на земята през нощта в ранните часове на четвъртък, за голямо съжаление на туристите, предава Ройтерс.

От изображенията, разпространени от световните медии, се вижда, че явно, когато са паднали перките на вятърната мелница, са повредили и надписа на фасадата на прочутото кабаре.

"Мулен Руж, в 135-годишната си история, е преживял много приключения, но е вярно, че за перките това е първият път, когато нещо се случва с тях", каза генералният мениджър Жан-Виктор Клерико пред репортери.

"Малко преди 2 часа през нощта перките на вятърната мелница поддадоха, паднаха на булеварда и за щастие по това време булевардът беше празен от минувачи. Тази сутрин сме облекчени, особено като знаем, че няма пострадали."

Говорител на "Мулен Руж" каза, че театърът ще разследва причината за инцидента с експерти и застрахователи. Клерико каза, че каквато и да е причината, не е умишлено.

"Мулен Руж", основан през 1889 г., се превърна в глобален символ на парижката култура от края на XIX век, неговите прочути танцьорки на кан-кан са широко изобразени в картини на авангардни художници от епохата като Анри дьо Тулуз-Лотрек и Жорж Сера. В наши дни публиката му се състои предимно от туристически групи.

Много туристи и минувачи са изразили надежда, че оригиналният вид на фасадата на един от символите на Париж ще бъде възстановен.