Пак ад на границата с Гърция - вият се километрични опашки

Забавянето е, защото родители не носят документи за децата си, обясниха от МВР

У нас
12:00 - 30 Юни 2019 (обновена)
3266
Пак ад на границата с Гърция - вият се километрични опашки

За трети пореден ден по граничните пунктове се образуват огромни колони от автомобили и задръствания. Дори в неделния ден, още от 7 часа сутринта на граничния пункт към Гърция - „Кулата” се извиха километрични опашки от желаещи да отидат в южната ни съседка. На място бяха блокирани и много автобуси с туристи, предаде Нова телевизия.

И днес продължава да бъде интензивен трафикът на ГКПП "Кулата". Преминаването през пункта става бавно, съобщи преди обед за Радио Благоевград дежурният на пункта.

“Опашката от чакащи автомобили е около два-три километра. Забавянето е заради обработката на документите на децата и чужденците“, съобщи още той. 

От МВР препоръчват пътуващите за Гърция да преминават през останалите гранични пунктов - Илинден, Златоград, Ивайловград, Капитан Петко войвода.

В петък десетки хиляди потеглиха към плажовете по Беломорието не само за уикенда, като доста от тях са организирали летните си отпуски за южната ни съседка. Само за изминалото денонощие през Кулата са преминали 10 000 автомобила, а през Маказа - 6000, уточниха от МВР.

„Апелирам към тези, които пътуват с деца, а е само единият родител, да си носят копия на въпросните декларации, защото само за изтеклото денонощие 436 лица, пътуващи със своите деца, не са носили такова копие и се е налагало да правим ние копия в „Гранична полиция”, заяви днес на специална пресконференция главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция".

По думите му това е единственото, което бави движението. „Ние сме направили всичко възможно, преминали сме към ограничен режим на обработка на граждани на Европейския съюз”, посочи той. 

Според него несериозни са коментарите на преминаващите, че нарочно се бави движението, за да не ходят българите на море в Гърция.