Пак блокираха БНТ , обстрелваха с яйца политолога Стойчо

Протестиращи чакат министър Ахладова, десетки полицаи охраняват обществената телевизия

Новини
22:18 - 02 Октомври 2020
13130
Пак блокираха БНТ, обстрелваха с яйца политолога Стойчо

Протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов за пореден петък блокираха сградата на БНТ на „Сан Стефано“ 29 след излъчване на публицистичното предаване „Панорама“. Този път заклещен се оказа правосъдния министър Десислава Ахладова, прочула се с репликата „Благодаря за оказаното ми удоволствие“ при назначението й на мястото на Данаил Кирилов.

В предаването „Панорама“ взе участие и политолога Стойчо Стойчев, който бе обстрелван с яйца от протестиращите на излизане от сградата. Въпреки огромния брой полицаи, Стойчев не бе опазен от яйчената канонада. Той обаче някак си сдържа нервите си. Странно, но нито един не бе задържан, макар случката да приличаше повече на улична саморазправа, отколкото на мирен протест.

Стойчо Стойчев бе атакуван с яйца и подгонен от част от протестиращите пред БНТ след участието си в "Панорама"

Политологът Стойчо враждува с протестиращите, след като на 18 август се оказа сред блокираните шофьори заради внезапна окупация на кръстовището пред Румънското посолство. Тогава Стойчев се оплака, че колоездач захвърлил демонстративно колелото си под гумите на колата му, а след това протестиращите го набедили за провокатор.

До този момент Десислава Ахладова все още не е напуснала сградата на БНТ.

Заб.: Водещата снимка е от 18 август 2020 г.