Пак ли? Пациент души стоматолог в Русе

Общество
16:06 - 21 Януари 2022
3108
Пак ли? Пациент души стоматолог в Русе

Пореден случай на агресия срещу медицинско лице в Русе. Този път пациент на 34 години от града се е опитал да удуши стоматолог в кабинета му.

Инцидентът станал малко след 10 ч. вчера. В чакалнята на стоматолога на ул. "Муткурова" влязъл мъж, който започнал да крещи. Лекарят излязъл от кабинета си и му направил забележка. Това ядосало мъжа, който бил във видимо неадекватно състояние и той му нанесъл удари в главата, след което започнал да го души. В този момент се намесили хора, които били в чакалнята и ги разтървали, след което повикали полиция.

От полицията уточняват, че той е бил в неадекватно състояние.

Зъболекарят днес беше на работното си място, но предпочете да не коментира случилото се, съобщиха от БНТ.

От полицията съобщиха, че срещу 34- годишния нападател са предприети необходимите мерки.

Припомняме, че Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото нападна и нанесе побой на личен лекар в русенското Ново село заради негов близък, който починал след ваксина. Чикагото нахлу в кабинета на д-р Ивайло Иванов, като викал, обиждал, отправил закани, нападнал, блъскал, съборил на земята и душил медика. Чикагото бе обвинен от прокуратурата, а д-р Иванов категорично отрече да е настоявал пациента да се ваксинира, както и уточни, че той е починал от коронавирус, а не от ваксината.

Последва и случай в ковид отделение на Университетската болница "Медика" на 16 януари.

Двама мъже и една жена преодоляха охраната на лечебното заведение и нахлуха в отделението, където е настанен техен близък.

Единият от мъжете, на 46 години, заплаши с убийство лекарите и медицинския персонал.