Пак на 180 градуса: Ще има пари за всяко дете

Общество
18:45 - 18 Ноември 2020
4811
Пак на 180 градуса: Ще има пари за всяко дете

ВМРО са успели да навият ГЕРБ добавките за деца да са универсални и да не се влияят от подоходния критерий. "Ще има пари за всяко дете", обяви депутатът от групата на патриотите Искрен Веселинов, с което разкри, че позицията на управляващите отново се е променила на 180 градуса. Миналата седмица при разглеждането на бюджета се разбра, че добавки пак са предвидени само за най-бедните, като това се случи след изричното обещание на премиера Бойко Борисов, че всяко българче ще получава по 50 лева. 

„С ГЕРБ постигнахме общо разбиране, че трябва да бъдат подпомагани всички деца. Реално ефектът от данъчното облекчение ще се усети през 2021 година. Тези пари - около 250 млн. лева, ще влязат в домакинствата... Смятам, че държавната подкрепа за всички деца е едно от най-позитивните неща в този мандат", заяви Веселинов. 

Той поясни, че детската надбавка ще се получава в пълен размер при 510 лева доход на член на семейството, а при доход от 610 лева на член на семейството надбавката ще се получава в 80-процентов размер. 

„Независимо дали получава, или не получава надбавки семейството ще има право на данъчната преференция за дете“, добави той пред БНР. 

Снимка: Агнес Методиева