Пак отложиха делото за катастрофата на Местан

Топ
11:55 - 06 Декември 2022
1750
Пак отложиха делото за катастрофата на Местан

Делото за катастрофата край момчилградското село Загорско, по което бившият политик Лютви Местан е един от обвиняемите беше отложено за пореден път. Причината е неизготвената петорна комплексна автотехническа експертиза.

Катастрофата край Загорско стана на 14 април 2019 година при опит на Лютви Местан да се включи с автомобил в главния път Кърджали - Комотини последва сблъсък с друга кола. При катастрофата почина 6-месечно дете. Обвиняеми по делото са бившият политик и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед.

Още в началото на съдебното заседание беше представена молба от вещите лица, в която те посочват, че са започнали работа по експертизата, но поради голямата си натовареност не са успели да я завършат в срок. Предния път делото отново беше отложено по същата причина.

В съдебна зала не присъстваше обвиняемия Юсеин Ахмед. Той също писмено е уведомил съда, че възнамерява да смени адвоката си и не се явява на заседанието по тази причина. Пред съда Лютви Местан заяви, че смята да поиска събирането на нови доказателства. Извън съдебна зала бившият политик заяви, че ще настоява в съдебна зала да бъдат изгледани телевизионни репортажи от мястото на катастрофата.

"Има тотална тенденциозност. Всичко, което води до оневиняването ми, не се взема предвид. Отхвърля се и от прокурорите, и от този съд. Правото ми да искам събиране на нови доказателства е абсолютно", заяви Лютви Местан.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 13 януари.