Пак отложиха решението за плащането на пътните фирми

Политика
13:52 - 15 Април 2022
898
Пак отложиха решението за плащането на пътните фирми

Следващата седмица казусът с парите на пътните фирми ще бъде решен, увериха управляващите.

Това ще стане с ново решение на Народното събрание, обяви депутатът от БСП и председател на транспортната комисия в парламента Борислав Гуцанов.

 
"Така че да освободим министър Караджов, който правилно си свърши своята работа, той се старае безкрайно много през тези няколко седмици да го реши този казус, пак казвам – казус, който изобщо не е не е създаден от него или от тази коалиция. Ще има решение следващата седмица, може да не се притеснявате. И силно се надявам, че пътищата наистина ще се строят на разумните цени, на реалните цени, и ще бъдат извършвани качествено, а не това, което се случваше през последните 10 години".

Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" потвърди думите на премиера Кирил Петков, че проекторешението ще бъде внесено в деловодството на парламента още днес.

"Правният абсурд е забъркан от ГЕРБ и "Патриотите" преди две години. В момента се опитваме да го развържем и затова стига до Народното събрание, тъй като сме парламентарна република. И всъщност парламентът трябва да намери решение, за да не страдат всички български граждани. Аз мога да го включа моментално, във вторник имаме заседание на комисията и може да излезе доклад на комисията, което значи, че ако успеем да осигурим мнозинство, следващата седмица може да бъде и гласувано".