Пак пребиха Митко Георгиев от Струмица

Двама маскирани налетели на македонеца с българско самосъзнание пред очите на болната му съпруга

Общество
14:22 - 25 Февруари 2021
3187
Пак пребиха Митко Георгиев от Струмица

Българин от Струмица е бил пребит снощи от двама маскирани на улица в центъра на града. Това е станало пред очите на съпругата му, която е с онкологично заболяване.

Преди време Георгиев отново бе пребит от охранител на брата на премиера Зоран Заев, като съдът му наложи 150 евро глоба.

"Предполагам, че са ме следили и след като излязохме от ресторант, около 21,15 ч., на улицата в центъра, двама ме нападнаха и започнаха да ме бият, размахваха и оръжие", разказа Митко Георгиев. С него са били и двама приятели, като единият се опитал да спре побойниците, но също пострадал.

"Жена ми се развика и се насъбраха хора, след което нападателите избягаха. Подал съм жалба в полицията, имам и медицинско", допълни Георгиев. Предполага, че побоят е свързан с предстоящото преброяване на населението в РС Македония и откритото му афиширане на българското самосъзнание. "Знаят, че половината Струмица са българи и вероятно така искат да сплашат хората. Звънях вечерта в посолството в Скопие, но им казаха, че днес ще се занимават със случая", допълни Георгиев.