Пак проверяват Бърза помощ , не отишли при дете със задух

В Медицински надзор имат около 80 сигнала, свързани с коронавирус, в момента текат 133 активни проверки

Актуални новини
15:28 - 07 Ноември 2020
2408
Пак проверяват Бърза помощ, не отишли при дете със задух

Агенция "Медицински надзор" проверява случай на отказана медицинска помощ посред нощ на малко дете със задух, което е било спешен случай. Това обяви в ефира на bTV новият шеф на агенцията д-р Георги Деянов.
 
Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта на агеницята – COVID-19 не може да е причина да се откаже прием на пациент. Всеки трябва да бъде приет, увери той.
 
Деянов обяви, че в много кратък срок агенцията е получила много сигнали и оплаквания, свързани с приема в лечебните заведения.
 
Той заяви, че агенцията имат около 80 сигнала, свързани с коронавирус, в момента текат 133 активни проверки. Проверява се и скандалния случай, при който 72-годишен мъж с COVID-19 почина в болницата в Своге, след отказ да бъде приет в София.
 
"Проверката започва от Спешната помощ. Първо от нея. Гледаме кога са пристигнали линейките, колко са стояли, къде са отишли. Там, където дамата е завела баща си със собствената си кола, няма регистриран пациент. Въпреки това ние проверяваме и тези болници. Дали имат регистриран такъв пациент. Болницата в Своге има хирургично отделение, където има 2 легла и има анестезиолог, т.е. тя трябва да може да осигури кислород на този пациент", каза още д-р Георги Деянов.