Пак съдят Тачо на Жени, този път май ще лежи

Пребитият Георги Василев започва частно дело за телесна повреда

Крими
15:41 - 28 Септември 2023
5594
Пак съдят Тачо на Жени, този път май ще лежи

Няма спокойствие за Жени Калканджиева покрай вече не толкова младото й мъжле Тачо. Срещу бизнесмена започва новото дело, след като Върховният касационен съд намали присъдата му от 3,5 години затвор за побой на съсед и закани за убийство на година и шест месеца условно.

Решението не удовлетворява жертвата Георги Василев, който е категоричен, че няма да спре да търси справедливост.

"Ще заведа частно дело срещу вече осъдения и това ще е за средна телесна повреда, води се по частен характер. Няма да спра дотук с делата. Ще продължа да си търся правата.

Георги Василев е наел Димитър Марковски и ще гони побойника до дупка

По отношение на финансовата част - ако това дело, което ще заведа отново с адвокат Димитър Марковски, е успешно, ще направя дарение, след консултация. Парите ще отидат в дом за деца в неравностойно положение или в помощ на възрастни хора", категоричен е мъжът, който през 2020-та бе нападнат от партньора на бившата шеста по красота в света. Този път фокусът ще e насочен, както към извършителя, така и към неговия съучастник, представен по-рано само с фамилията си - Златанов.

"На предишна инстанция присъдата бе три години и половина ефективна, т.е. затвор, сега е драстично намалена. Да - в свидетелството за съдимост е отбелязано, но в крайна сметка човекът, който е виновен, не получава заслуженото", казва още Георги и добавя, че битката, която продължи близо три години и половина, му е коствала време, пари и нечовешко търпение. И днес той все още не ходи сам и спокоен по улиците.