Пак се борим срещу пакет "Мобилност"

Министърът на транспорта иска спешна среща в Брюксел

Политика
20:48 - 10 Юни 2019
2284
Пак се борим срещу пакет "Мобилност"

Поискали сме в края на юли месец среща с новото председателството на Европейския парламент и транспортната комисия, ако към този момент имаме новоизбрани председатели, съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на координационна среща с част от новоизбраните български евродепутати, както и с представители на превозвачите. На нея бяха обсъдени действията на страната ни по пакет "Мобилност I".

Желязков посочи, че в момента има институционална несигурност относно избора на председател на Комисията, на Европейския парламент и на транспортната комисия. Той обаче изрази надежда, че скоро ще има яснота по въпроса. Транспортният министър подчерта, че страната ни отново ще настоява законодателното предложение по отделните досиета да бъде разгледано на първо четене. Той заяви, че България ще търси подкрепата и на други държави, с които има сходни виждания по отделните компоненти, за да се разшири кръгъг на групата на единомислещите.

В началото на април европарламентът одобри и трите промени в пакета "Мобилност", на които се противопоставят българските евродепутати и превозвачи.