ПАК СЕ ЗАПОЧНА: Мъж почина от ковид след нощно обикаляне с линейка в София

Колегата от "Булфото" Тихомира Методиева-Тихич загуби баща си от уж отишлия си вирус

Здраве
11:30 - 08 Февруари 2023
6533
ПАК СЕ ЗАПОЧНА: Мъж почина от ковид след нощно обикаляне с линейка в София

Мъж почина рано тази сутрин след цяла нощ обикаляне с линейка в търсене на свободно място за лечение. Поредната жертва на ковид и на абсурдната здравна система е бащата на колегата-фоторепортер от агенция "Булфото" и известен доброволец Тихомира Методиева-Тихич, която сама съобщи тъжната вест за кончината му. 

Татко й е бил с много ниска сатурация (50 по измервания у дома) и се е нуждаел от незабавно кислородно лечение в опит да пребори усложненията на коронавируса, който уж си бил отишъл. 

Семейството обаче така и не успява да стигне до осигуряването на болнично легло. Защото официално места няма. "Надяваме се някъде да се смилят", пише в ужас през нощта Тихич. 

В крайна сметка човекът губи живота си.

Междувременно от Сдружението "Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма", създадено от именития проф. Чавдар Ботев, издадоха апел към пациентите: 

"Болниците са препълнени, коридорите на медицинските центрове са препълнени. Сдружението разполага с 3 кислородни апарата, 3 пулсоксиметъра и най-важното - с протокол за лечение". И напомниха да се свързват с членове на сдружението за изпълнението му.