Пак скандал в Народния театър: Актьори принудени да влизат с бадж "Гост посетител"

Гостувам за участие в представлението "Животът е прекрасен" на Александър Морфов, казва с ирония Теодор Елмазов

Култура
18:47 - 27 Юни 2023 (обновена)
10724
Пак скандал в Народния театър: Актьори принудени да влизат с бадж "Гост посетител"

Нов скандал бе провокиран в Народния театър. От близо половин година по нареждане на директора Васил Василев всички служители на театъра са длъжни да имат специални магнитни баджове със снимка и с техните имена, като само така може да се придвижват на работното си място. Всички актьори, които не са на щат, но играят в спектакли на Народния театър, могат да влязат само със специална карта, на която пише "Гост посетител".

На 27 юни вечерта на голямата сцена се играе една от касовите постановки на Александър Морфов "Животът е прекрасен". Двама от актьорите с главни роли - Камен Донев и Теодор Елмазов иронизираха ситуацията, като публикуваха във фейсбук своите баджове на "Гост посетител".

"Животът е спектакъл" на Морфов се играе при пълни зали и билетите свършват доста бързо

Без такъв бадж всеки актьор и служител е с вързани ръце - не може да се вози на асансьора, водещ до малките сцени или пък до залите за репетиции и гримьорните.

Актрисата Рени Врангова, която е и съпруга на Морфов, сподели снимка на Камен Донев, който си е направил селфи с баджа.

"Един случаен гост посетител! И това му е много! Че и представление ще ми играе! "Животът е прекрасен", написа Рени Врангова.

Рени Врангова и Камен Донев в "Животът е прекрасен" по Николай Ердман

"Днес съм гост посетител на Народния театър! Гостувам за участие в представлението "Животът е прекрасен" с реж. Ал.Морфов! Ще бъда гост посетител и през втората седмица на юли за две представления на "Животът.." и три на "Хъшове"!

Надявам се да не преча, ще бъда тих в коридора, няма да ползвам асансьора, само гримьорната, обличам костюма, и играя, а след представлението бързо ще напусна сградата, в която имах 30 сезона!", сподели във фейсбук Теодор Елмазов и също публикува снимка на магнитната карта като гост посетител.

"Докъде го докарахме", възмутена е актрисата Албена Колева, която заедно с Валери Йорданов и Камен Донев е сред бунтарите в трупата, които подкрепят връщането на Александър Морфов и настояват за оставката на директора Васил Василев.

Коментар по безумния казус направи и известната режисьорка Лилия Абаджиева. “Камен Донев ще се фрустрира. Гост ли е или посетител? Би следвало да си зададем въпрос “стопанинът-уредник” с какъв надпис е квалифициран.

И още Камен Донев на някакво специално посещение ли е в театъра? Ако играе на сцената разрешено ли му е да не носи това иновативно обозначение или се задължава да го скрие под сценичния си костюм?
О tempora, o mores”, написа Абаджиева.