Пак убийство на деца: Дъщерята на голям руски учен удуши рожбите си с възглавница

Анастасия Джантураева била в депресия заради развода с мъжа си

Русия
09:48 - 20 Ноември 2020
3734
Пак убийство на деца: Дъщерята на голям руски учен удуши рожбите си с възглавница

25-годишната рускиня Анастасия Джантураева удуши двете си деца – момченце на 2 годинки и момиченце на 5, съобщават руски медии. 

Престъплението е било извършено на 17 ноември в апартамент в Москва. Убитите деца били открити от баща им – поданик на Узбекистан, пише в. „Комсомолская правда“.

Майката на децата също била в апартамента във видимо неадекватно състояние. Жената била мъртво пияна, а при пристигането на полицията изпаднала в истерия.

Силите на реда са задържали Джантураева. По време на разпит на 18 ноември тя признала, че е удушила децата си с възглавница, докато спели.

По време на разпита Джантураева се държала изключително хладнокръвно, като не е казала, че съжалява за стореното. Тя посочила, че се е уморила от грижата за децата.

Джантураева и бащата на убитите деца били разведени от един месец.

Според информация на „Комсомолская правда“ 25-годишната жена е дъщеря на известния руски учен математик Лев Натансон (Анастасия е сменила фамилията си при сключването на брак).

Натансон и дъщеря му са били в лоши отношения, ученият бил против връзката на Анастасия с узбекистанеца. Той не присъствал на сватбата им, но въпреки това купил на дъщеря си 3-стаен апартамент в центъра на Москва.

Лев Натансон е математик, писател и журналист. Той е автор на учебници по математика и на серия книги за игри в казино.