Пакистанската полиция опита да арестува бившия премиер Имран Хан

Новини
22:22 - 05 Март 2023
2435
Пакистанската полиция опита да арестува бившия премиер Имран Хан

Полицията се опита да арестува бившия пакистански премиер Имран Хан в дома му днес, така че той да се яви в съда по обвинения в корупция, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите.

Органите на реда заявиха, че полицейски служители са пристигнали в дома на Хан в Лахор, при който са се били събрали стотици негови поддръжници, но не са успели да го намерят.

Избирателната комисия на Пакистан през октомври призна Хан за виновен в незаконно продаване на подаръци от чуждестранни висши длъжностни лица.

Федералната следствена служба му повдигна обвинения пред съд за борба с корупцията, който миналата седмица издаде заповеди за арест, след като бившият премиер не се яви пред съда, въпреки че беше многократно призован.

Хан настоява за предсрочни избори, откакто падна от власт след парламентарно гласуване миналата година. Искането обаче беше отхвърлено от неговия приемник на премиерския пост Шахбаз Шариф, който казва, че изборите трябва да се произведат по-късно тази година, както е по график, посочва Ройтерс.

Хан трябва да се яви в съда на 7 март. Ако това не стане, полицията ще трябва да го арестува и да го доведе в съда, каза вътрешният министър Рана Санаула.