Палаткаджиите на Орлов мост подгизнаха

Някои от тентите вече са необитаеми, но протестът не се изплашил от пороя

Политика
10:25 - 16 Август 2020
9806
Палаткаджиите на Орлов мост подгизнаха

България осъмна в 39-тия ден на протести. В палатковите лагери протестиращите се събуждат и пият кафе. Въпреки дъжда остават блокадите на "Орлов мост", на пл. "Независимост" и кръстовището при Ректората на СУ "Св. Климент Охридски". 

Спокойно и без напрежение премина 38-мия ден на антиправителствени протести, който по традиция започна в т.нар. Триъгълника на властта - до площад "Независимост", където са сградите на бившия Партиен дом, на Министерския съвет и на президентската администрация.

Недоволството приключи по-рано от обичайното заради проливния дъжд, който се изсипа вечерта в столицата. Част от палатките обаче подгизнаха и се наложи демонстрантите в тях да подсилят тентите с корк и дървени летви. 

Едно от лицата на протеста Пламен Даракчиев написа в профила си във фейсбук тази сутрин, че някои от палатките вече са необитаеми. Но той е успял да подложи коркови парчета и дори е успял да спи в своята.

"Така че да знаете - тук сме. Наглеждаме си платените къщички и чакаме. Оставка!", призова бившият седесар и борец за демокрация от 90-та насам.