ПАЛАВНИК: Появи се незаконна дъщеря на Габриел-Гарсия Маркес

Индира е родена през 1990 г. и носи фамилията на майка си

Свят
15:52 - 18 Януари 2022
1823
ПАЛАВНИК: Появи се незаконна дъщеря на Габриел-Гарсия Маркес

Оказа се, че покойният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес има извънбрачна дъщеря в Мексико. Майката е мексиканска писателка, с която Нобеловият лауреат за литература е имал връзка преди три десетилетия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Грижливо пазената тайна бе разкрита в неделя от колумбийския вестник "Универсал". Достоверността на информацията бе потвърдена от роднини на Маркес, който почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2014 г. 

Покойният колумбийски писател, прочут с романи като "Сто години самота", "Любов по време на холера" и "Хроника на една предизвестена смърт", бе женен повече от половин век до смъртта си за своята сънародничка Мерседес Барча. Те имат двама синове - Родриго и Гонсало. Съпругата на Маркес почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2020 г.

В. "Универсал" разкри, че носителят на Нобеловата награда за литература за 1982 г. е имал афера с мексиканската писателка и журналистка Сусана Като в началото на 90-те години на миналия век. Искрата между двамата пламнала, докато написали заедно сценариите за два филма. След това Като, родена през 1960 г. в Мексико сити внучка на иракски емигрант, взела интервю от Маркес за списание през 1996 г.

Извънбрачната дъщеря на писателя се казва Индира. Тя е родена през 1990 г. и носи фамилията на майка си. Кръстена в чест на покойната индийска министър-председателка Индира Ганди, дъщерята на Маркес е режисьор на три документални филма. През 2014 г. тя получила няколко награди за единия от тях, който разказва за мигранти, преминаващи през Мексико.

Племенници на Габриел Гарсия Маркес казаха, че от години знаели, че той има извънбрачна дъщеря, но били помолени от роднините си да пазят дискретност по въпроса. Индира "води много артистичен живот, подобно на доста хора в това семейство. Много сме щастливи, че тя сама блести", заяви племенницата на писателя Шани Гарсия.