Пълен абсурд: Депутатите извикаха четирима министри и ги зарязаха

Политика
15:47 - 15 Август 2024
2582
Пълен абсурд: Депутатите извикаха четирима министри и ги зарязаха

До нова абсурдна ситуация стигна българския парламент в работата си днес. Народното събрание изгуби кворума си, което стана причина водещата заседанието Росица Кирова да го прекъсне. Тя даде няколко поредни почивки, за да се съберат депутатите и да не се стигне до приключване на работа в днешния ден.

С доста остър тон Кирова припомни, че

народните представители сами са поискали изслушване на четирима от служебните министри по много важна тема - сушата, довела дори до воден режим в няколко български града.

Членовете на правителството чинно се бяха явили в Народното събрание, само за да чакат депутатите да се регистрират. Последната почивка, която даде председателстващата, беше заявена до 16:30. Депутатите поискаха тя да е по-дълга от предишните, за да могат да чуят изслушването на Цветан Василев в комисията за дейността на Нотариуса.

Въпросното изслушване обаче беше отложено именно заради продължаващото заседание на парламента. Някои депутати вече се усъмниха, че се е гласувало удължаване на дебатите в пленарна зала, за да отложат заседанията в комисиите и така Цветан Василев да бъде заглушен.