ПЪЛЕН АБСУРД: Протежетата на Митрофанова бранят с палатков лагер МОЧА

Активисти на Румен Петков и Мая Манолова разпънаха тенти в Княжеската градина

У нас
13:00 - 09 Август 2023
13745
ПЪЛЕН АБСУРД: Протежетата на Митрофанова бранят с палатков лагер МОЧА

Сочените за най-върли русофили, а някои от тях - и финансирани директно от Кремъл, активисти на събраната от отломките на БСП формация "Левицата!" спретнаха пореден цирк като реверанс пред посланичката на РФ у нас Елеонора Митрофанова. И разпънаха палатков лагер на пъпа на София - в Княжеската градина, за да бранят паметника на съветската армия от преместване.

Разбира се, първа там цъфна Мая Манолова, заедно с останалите активисти, като декларира защита на МОЧА и вопъл за "прекратяване на войната срещу историческото наследство и паметниците". 

Плътно до нея застана главният редактор на сочения за гара-разпределителна за рублите от Кремъл към родни журналисти сайт "Поглед.инфо" Румен Петков. По-известният му адаш, редовно ходещ на килимчето при Митрофанова - лидерът на АБВ, не бе забелязан да разпъва палатки. 

Съдбата на МОЧА зависи от кметицата Йорданка Фандъкова, след като кабинетът на Николай Денков развърза ръцете на областния управител на София Вяра Тодева за промяна на собствеността на композицията. 

Снимки: Агнес Методиева