Пълен разпад: Кандидат-депутати на ИСМВ псуват Мая

Политика
22:10 - 08 Април 2021
19470
Пълен разпад: Кандидат-депутати на ИСМВ псуват Мая

Грозни реплики по адрес на Мая Манолова и Татяна Дончева заляха фейсбук профилите на адвокат Николай Хаджигенов и страниците на Отровното трио след изненадващия разпад на коалицията Изправи се! Мутри вън! (ИСМВ), която стана парламентарно представена, а е на път да излъчи в Народното събрание само независими депутати. 

До вчера кандидат-депутати, наричащи бившия омбудсман "г-жа Манолова", се завъртяха на 180 градуса и от днес за тях тя вече е "МаяМа" (прозвище, което й бе сложено при протестите срещу кабинета "Орешарски" - б.р.). 

А едни от знаковите протестиращи се обърнаха към Хаджигенов с учудване как изобщо е могъл да се коалира с нея. Сред тях е и Иво Босев, който бе задържан от органите на реда по време на летните бунтове срещу властта, а Манолова и Хаджигенов му адвокатстваха пред ареста.

"Николай Хаджигенов имал участие в БНТ сутринта, но масово не са го гледали. А коментират. Включително Маяма и Поразяващата уста. За другите е простимо да не са го гледали, а са се осведомяват от мрежата. Но тия двете да бяха изгледали видеото. Но това не е к%р, да им го набиеш. Това е акъл - или го имаш, или го нямаш", коментира той във фейсбук профила на Хаджигенов. 

Според поддръжниците на дуото Хаджигенов-Арман Бабикян думите на адвоката били изопачени, като това се правело с цел. А Манолова и Татяна Дончева изгорили всички мостове за по-нататъшни преговори. Мненията, които Хаджигенов споделя в мрежата, пък са следните:

"С Мая сбъркахте, адвокат Хаджигенов. Тя е от хората,  които нямат памет на гребена на коя вълна са отново там. Сделката с не повлия и на ударната сила на вълната. Споделям мое мнение. Надявам се, това не Ви обижда!". 

Гравитиращите около Манолова обаче са категорични - егоцентризмът му и манията му за власт и слава са му изиграли лош номер. "Искаше да си министър. Цялата кампания това говореше", твърдят те. 

Цялата следизборна драма се разиграва навръх рождения ден на председателя на ЕНП Мария Капон, която е част от ИСМВ и сочена за близка до Хаджигенов.