Пълна лудница: Бул. "България и "Т. Каблешков" затворени едновременно (СНИМКИ)

Актуални новини
16:45 - 06 Юли 2020
5817
Пълна лудница: Бул. "България и "Т. Каблешков" затворени едновременно (СНИМКИ)

Ремонтите по булевардите „България” и „Тодор Каблешков” блокираха тотално южна София. В момента гъстонаселеният район е под обсадата на тежкотоварна техника, тъй като текат два или три паралелни ремонта, недоволстват столичани. „Кмете, как да излезем от квартала?”, питаха в социалните мрежи районния управник на „Триадица” Димитър Божилов гражданите, тръгнали за работа в понеделник сутрин.

Тъмносиният политик пък не скри мнението си - че наистина глобалната реконструкция на двата основни булеварда по едно и също време е, меко казано, неуместна.

След като в събота бе затворено и платното в посока центъра на основната артерия, жителите на кварталите „Манастирски ливади-Изток”, „Мотописта” и „Борово”  се хванаха за главата откъде да минат, за да стигнат до работните си места, видя репортер на Lupa.bg.  

В понеделник, още от рано сутринта, трафикът по разделеното платно на ”Тодор Каблешков” при мол „България” бе кошмарен. Видимо изнервените шофьори трябваше да висят по 20 минути, докато излязат на големия булевард. Наложи се на кръстовището при търговския център да излязат регулировчици, които да пропускат потока, за да не настане пълна суматоха.

Заради разширението на „Тодор Каблешков” пък и затворените с ламарини отсечки, пешеходците се налага да вървят между колите в насрещното, при което е наложително повишено внимание, за да не стане пътен инцидент.

Струпването на коли по единственото работещо платно на бул. „България” пък  - движещи се и в двете посоки, е мъчение за водачите, които няма как да се отклонят по други маршрути.

„Трябваше ли да се стартират толкова сериозни ремонти по основни пътни артерии, по такъв начин, без да се предвиди, че придвижването на хората и колите в тези райони става направо невъзможно?”, недоумяват столичани.