Пълнолуние във Водолей

Астро
06:53 - 12 Август 2022
4623
Пълнолуние във Водолей

На 12 август Луната отново е в знака Водолей, като в 04:36 часа българско време е Пълнолуние във Водолей на 19 – 20 градуса. Както споменах и във вчерашния хороскоп това Пълнолуние има огромен заряд и през следващите дни до Новолунието на 27 август ще бъдем свидетели на доста стресови ситуации и неочаквани събития в световен план.

Луната е в съвпад със Сатурн, планетата на отговорността, кармата, изпитанията и ограниченията. В мунданната астрология се свързва с икономиката, държавната власт, политиците, (президенти, премиери и др.), контролът, строителството и недвижимите имоти. В същото време това Пълнолуние, управлявано от Уран, образува таоквадратура (двоен квадрат) със Слънцето в Лъв и със съвпада Марс / Уран в Телец.

Това е едно от най-тежките Пълнолуния за годината, като изключим затъмненията, които са с най-голяма сила на влияние по принцип.

Емоциите и енергията са в своя максимум, а това води до внезапни и неочаквани действия, които при всички случаи ще са стресови заради тази конфигурация. Както написах и вчера, опасностите не са никак малко – природни бедствия, аварии, политически скандали, падане на правителства или на политици от власт, фалити на фирми, икономически и други ограничения, криза в енергетиката и доставките на газ, инциденти от всякакъв род, атентати, протести, стачки, проблеми с полетите и т.н.

Сериозна е опасността за кончина на политическа фигура (президент, премиер, кралица, крал, висша фигура на църквата и т.н), убийството на известна личност в управлението или лидер на групировка.

Сериозно акцентирани от това Пълнолуние са хороскопите на кралица Елизабет, Джо Байдън, Кирил Петков. При всеки човек проявлението е различно и ние можем да предполагаме нещо, но все пак Бог разполага.

Този ден е по-неблагоприятен за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада.

Като днес, така и в дните до Новолунието на 27-ми най-уязвими са родените със Слънце (между 10 и 15 число на месеците февруари, май, август и ноември), Асцендент или друга рождена планета около 18 – 23 градуса на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Бъдете много разумни, предпазливи и гъвкави в различните ситуации.

Водолей и Уран създават опасност от шокови състояния, токови удари, удари от мълния, неочаквани събития и обрати. Сатурн, който също е във Водолей изисква предпазливост за имиджа и усърдност в работата. Може някои хора да загубят работата си (съкращения или дисциплинарни уволнения), а други да имат сериозни трудности в бизнеса и да стигнат дори до фалит. Грижете се добре както за себе си и семейството, така и за възрастните си родители / баби, дядовци – Сатурн се свързва и с възрастните хора в семейството.

Най-неблагоприятни са дните 12, 18, 19 до обяд, 25 и 26. Тъй като 12-ти е петък, по пътищата съществува сериозна опасност за тежки катастрофи и задръствания, забавяния по границите. Препоръчително е властите да бъдат особено бдителни по границите ни за трафик на нелегални стоки и мигранти, да бъде засилен контролът по пътищата, както и за възможни опасности от атентати – Сатурн има връзка с църквите / манастирите и тъй като е във Водолей – аерогарите. Този ден е по-благоприятен за родените през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Това важи и за периода до Новолунието на 27-ми – интересни и ползотворни приятелства, придобивки, успех в кариерата и приятни преживявания.

Днес Венера, малката благодетелка, преминава от Рак в Лъв и до 5 септември ще има много положително влияние в любовта, партньорските отношения и финансовите дела при вас, особено и ако рождената ви Венера е в тези знаци. От 14:07 до 21:44 часа Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. В този интервал от време вършете само рутинни дейности и довършвайте започнати задачи.

Неблагоприятно време за взимане на решения за бъдещето, за нови начинания и връзки, подписване на договори, регистрации, рисковани действия и други важни дела. В здравословен план са уязвими нервната система и кръвообращението. В 21:45 часа Луната навлиза във водния чувствителен и емоционален знак Риби. Бъдете здрави!