Панчарево въстана: Писна ни от мръсотия и боклуци! Вън хората от администрацията!

След края на всеки уикенд е ад от боклуци, жалват се жители на селището край София

Новини
11:42 - 29 Юли 2019
2626
Панчарево въстана: Писна ни от мръсотия и боклуци! Вън хората от администрацията!

За пореден път жителите на Панчарево и езерото там, което е винаги притегателна сила за релакс през почивните дни. Всеки път, когато мине уикендът, местността тъне в боклуци и мизерия, алармират гражданите.

Кошчетата за боклук са препълнени, а има и една голяма част от отпочиващите, които не смятат за уместно да си мръднат задните части на няколко метра, а предпочитат да изхвърлят на земята пластмасовите си бутилки, обелките от различни плодове или опаковки от храни...

Тъжно! Въпрос на възпитание и на възприятие на природата и грижа за нея.

В социалната мрежа, в групата "Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне" се появиха снимки, потвърждаващи горенаписаното.

Фотосите много добре илюстрират състоянието на терена около Панчаревското езеро след уикенда.

Хората изразяват и възмущение от бездействието на районното кметство, чието задължение поддържането на района около езерото.

"Непростимо е след приключването на уикенда, боклуците, останали от почиващите, да стоят непокътнати. Нелепо е, при 56 човека, назначени в администрацията, работата да стои на едно място. Логично е да не им се плащат заплати и да бъдат изгонени от работните си места. Миналият уикенд положението беше същото - в сряда никой не си е направил труда да почисти след събота и неделя, когато се изсипват хиляди хора! Куче влачи, диря не остава! Омръзна ни да се занимаваме с проблеми от елементарен произход - мръсотия, опасни дупки, които след минимум 20 сигнала все още са неоправени, мръсни паркове, неокосени площи и т.н., при администрация от 56 човека! За какво им плащаме заплати? Време е да започнат да носят лична отговорност! Писна ни да вдигат рамене и да си прехвърлят отговорностите! Да се махат!", заявяват гневно жителите на Панчарево и околията.