Паника: Фалира ли "Лафка"?

Веригата продължава да рекламира франчайз и продукти, а затваря

Икономика
20:59 - 21 Февруари 2020, Обновена на: 21:02 - 21 Февруари 2020
22113
Паника: Фалира ли "Лафка"?

Веригата “Лафка” от утре - събота, затваря своите обекти. Информацията неофициално бе потвърдена от двама източници. Официално писмо обаче до издателите все още няма, а сайтът на веригата продължава да предлага франчайз условия. На телефона, даден за връзка с компанията, базирана на столичната улица "Княз Борис I" 161, през целия ден никой не отговаря.

Слухът, че краят на Националната лотария ще провокира сериозни проблеми и в близо 2-та хиляди обекта на “Лафка”, в която се продаваха талоните от различни нейни игри, тръгна сутринта от сайт, близък до Валери Симеонов. Лидерът на НФСБ е идеологът на промените в Закона на хазарта, с който бе затворена компанията, в която най-богатият българин Васил Божков бе съдружник.

Според финансисти почти 50 процента от приходите на “Лафка” идват от билетите на “Национална лотария”. Във веригата се продават освен всички български издания, цигари, захарни изделия. Над 1000 служители работят в пунктовете в цяла България.

"С нашите над 1070 търговски обекта в повече от 170 населени места, ще ни откриеш почти навсякъде, където отидеш. Ние ще сме там, навсякъде, когато ти потрябваме!", пишат все още на страницата на фирмата.

Евентуален фалит на "Лафка" би бил същинска катастрофа за и без това все по-сложния пазар на вестници и списания у нас, коментират в бранша. Обектите на веригата реализират над 70% от тиражите на периодичните издания в страната. Издателите на вестници и списания все още не са уведомени официално, че обектите на "Лафка" затварят.