Паника: Разграбиха бобa и лещата в София!

Новини
00:44 - 28 Февруари 2020
33821
Паника: Разграбиха бобa и лещата в София!

Паниката около коронавируса започва да завладява и София, макар в България още да няма регистриран случай. По подобие на Пловдив, супермаркетите в столицата също регистрират ударни обороти. Цели щандове с продукти от първа необходимост са опразнени.

„Магазин „Метро” в реално време. Боб и леща вече няма. Иначе всичко е точно”, написа във Фейсбук Трифон Михайлов и публикува снимка на опразнените рафтове. Боб, леща, ориз и олио от по-евтините марки също са на изчерпване в магазинната мрежа на „Фантастико”, установи проверка на Lupa.bg.

Опашката в "Метро" в 23 часа вечерта, заснета от Карина Караньотова.

Репортерката от БНТ Карина Караньотова публикува снимка, направена в 23 часа от магазин на „Метро”, от която се вижда виещата се дълга опашка като от Жан Виденово време.

„Хората превантивно се презапасяват с продукти от първа необходимост. Както каза една баба: „Не се знае знае ли се”, коментира касиерка в „Кауфланд”. В магазините на тази верига супермаркети боба и лещата също са на привършване, както и минералната вода. Консерви, макарони и брашно също се изкупуват с бясна скорост.

Русенското варено и консерви от всякакъв вид се изкупуват трескаво от столичани.