ПАОК с нови рекорди, разбира се, с помощта на Десподов

Спорт
14:44 - 02 Май 2024
5146
ПАОК с нови рекорди, разбира се, с помощта на Десподов

ПАОК Солун се радва на най-резултатния си сезон от повече от 20 години насам, след като в актуалната кампания черно-белите cа отбелязали 127 попадения във всички турнири.

Предишното най-добро постижение постижение беше от сезон 2000/2001, когато тимът под ръководството на сръбския треньор Душан Баевич реализира 126 попадения.

Но е ясно, че това не е окончателното постижение и то ще расте към нова граница, тъй като до края на сезона за ПАОК остават три мача. Рeкордът беше постигнат след успеха с 3:2 над АЕК Атина в последния мач преди паузата за Великденските празници.

За момента голмайстор номер 1 е сръбското крило Андрия Живкович, който има 16 гола. Младата местна надежда Янис Константелиас за момента е реализирал 14. Трети за момента е българската звезда на тима Кирил Десподов, който е реализирал 13, но също така има толкова асистенции. Брандон Томас е вкарал 11, един по-малко от 12-те, които отбеляза миналия сезон), следва австрийският атакуващ полузащитник Щефан Шваб с 10.

Петима играчи с двуцифрен брой голове – нещо, което не се е случвало от 17 години. Прави впечатление, че единственият типичен таран – танзаниецът Али Самата реално не е използван кой знае колко от треньора Ръзван Луческу, а и до момента е вкарал едва три пъти.

ПАОК и Олимпиакос имат по един мач по-малко, но реално два кръга преди края с титлата може да се окичи всеки един от първите четири отбора. АЕК води със 75 точки, Панатинайкос и ПАОК са с по 71, а Олимпиакос е със 70.

Изпитанието е за ПАОК и Олимпиакос, които първо ще се срещнат един срещу друг на 12-и май в отложения мач, а три дни по-късно се включват в предпоследния 9-и кръг на плейофа.