Папа Франциск стана на 87 г. , ето как празнува (ВИДЕО)

Десетки деца се включиха в личния му празник

Новини
16:40 - 17 Декември 2023
2632
Папа Франциск стана на 87 г., ето как празнува (ВИДЕО)

Папа Франциск навърши днес 87 години, посрещнат от деца, които му помогнаха да духне свещичката на празнична бяла торта, предаде Ройтерс. Децата от ръководената от Ватикана педиатрична клиника изпяха няколко песни пред Светия отец и му подариха букет слънчогледи. 

По-късно на традиционно за коледния сезон събитие по време на ежеседмичното си обръщение на площад "Свети Петър" той благослови малки статуетки на младенеца Исус, държани в ръце от деца, които ще ги поставят след това в своите домове.

"Честит рожден ден" (Buon Compleanno на италиански), провикваха се десетките малки деца на площада и държаха плакати със същия поздрав.

Папа Франциск е роден с името Хорхе Марио Берголио на 17 декември 1936 г. в Буенос Айрес, Аржентина, и произхожда от италиански имигрантски род. На 13 март 2013 г. кардиналите го избират за първия папа от Латинска Америка.

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони също отправи поздрав към Светият отец с публикация в платформата "Екс", доскоро "Туитър", и му благодари за "силната му ангажираност с мира" по света.

">