ПАПАРАК: Настимир Ананиев яхна джип за 75 бона

Депутатът се е сдобил с относително скромно "Пежо" 5008

Политика
16:17 - 13 Септември 2023
5685
ПАПАРАК: Настимир Ананиев яхна джип за 75 бона

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в последните дни не слиза от ефира покрай законовите промени за електронните глоби, които готви като зам.-шеф на Транспортната комисия. Явно за да не се излага и да покаже, че разбира от автомобилния ресор, от началото на седмицата народният избраник се вози в чисто нов джип.

За разлика от много свои парламентарни колеги, Настимир не е заложил на някоя турбогъзарска марка и явно няма вкус към мутренския кич. Вместо това се е сдобил с относително скромен джип "Пежо" 5008.

Семейният автомобил все пак е най-баровското предложение на френския производител, като у нас се продава до края на месеца на промоционална цена от малко под 75 000 лева.

В същото време Ананиев обмисля въвеждането на норма за употребата на наркотици, както е при алкохола - да се измерва в промили.

Нормата ще определя дали водачът е под влияние след кръвен тест. Тя ще е базирана на европейската практика, такава има и в Нидерландия, и във Великобритания. Искрено пожелаваме на Настимир никога да не попада под ударите на собствените си закони и приятно каране.