Папата болен, отмени меса със свещеници в Рим

Светият отец кихал и имал хрема по време на месата на Пепелната сряда

Новини
13:49 - 27 Февруари 2020
369
Папата болен, отмени меса със свещеници в Рим

Папа Франциск е болен и е отменил днешната меса, която е трябвало да отслужи заедно с римски свещеници в Рим, съобщиха негови представители, цитирани от Асошиейтед прес.

Ватикана съобщи, че 83-годишният папа страда от "леко неразположение", затова ще продължи с изпълнение на планираните си задачи днес. Светият отец обаче предпочел да остане близо до "Санта Марта" - хотела на Ватикана, където живее.

По време на месата на Пепелната сряда, папата бе забелязан да киха и да бърше носа си. Това се случва на фона на епидемията от коронавирус в Италия, от който са се заразили повече от 400 души, почти всичките в северната част на страната. В Рим имаше три случая на заразата, но и тримата заразени оздравяха.

Франциск трябваше да отиде в базиликата "Св. Йоан Латерански", която се намира в другия край на града, за да се срещне с римското духовенство и да отслужи меса за покаяние в началото на Великия пост. Папа Франциск е и епископ на Рим, но поверява ежедневните си задължения на викарий.

Папата от аржентински произход по принцип се радва на добро здраве. Той е загубил част от единия си бял дроб като млад заради белодробно заболяване и страда от ишиас, който го затруднява да се придвижва, отбелязва АП.