Папата нахрани проститутки и транссексуални

Общество
07:20 - 01 Май 2020
3854
Папата нахрани проститутки и транссексуални

Папа Франциск нахрани десетки проститутки и трансексуални в Рим и околностите на Вечния град, прегладнели заради липсата на прокудените от коронавируса клиенти.

Както обясни на репортери шефът на Апостолическата служба за милостиня кардинал Конрад Краевски, той вече изпращал редовно пари на всички онези енории, чиито свещенослужители му сигнализират, че в тях има останали без работа и средства за съществуване жрици и от двата пола, пише „Монитор”.

„Елате при Мен всички, които сте уморени и обременени и Аз ще ви нахраня!“ – с тези слова на Господ Бог висшият прелат мотивира стореното по нареждане на неговия пряк началник и допълни: - „Папското милосърдие е за този, който страда!“

Що се отнася до последната акция на приближения до Светия отец висш прелат, то според информационната агенция „АДН-Кронос“ кардинал Краевски бил „задействан“ преди десетина дни от енорийския свещеник на близкото до Рим градче Торвайаника – дон Андрея Конокия.

Една сутрин в подопечния му храм се изсипали двайсетина трансексуални, до един от Латинска Америка и му се оплакали, че вече нямало какво да ядат, тъй като били свършили всичките си спестявания. А от два месеца нищо не печелели, защото и те, и клиентите им, били принудени да спазват наложената заради „Ковид-19“ строга карантина.

Освен това, откакто се било заговорило за страховития коронавирус, обикновено многото мющерии за платена любов с дегизирани като жени мъже, били изчезнали вдън земя. С други думи възможностите на трансексуалните да препечелят нещо били сведени до нулата и накрая те се принудили да поискат помощ от дон Конокия.

Той пък веднага написал прочувствено писмо до кардина Краевски и след броени дни получил пари, с които да нахрани малкото си трансексуално стадо. Жриците на любовта пък изпратили до обожавания от тях папа Бергольо благодарствено аудио на родния му испански език, в което обещавали, че винаги ще се молят за него.

А къде на шега, къде наистина, Кардинал Краевски каза още пред медиите, че неговата задача била да изпразва редовно папската сметка за милостиня, но католиците по света можели да бъдат спокойни, тъй като за радост все още се намирали добри хора, които редовно да я пълнят със средства.