Папата осъди порното и раздаде шамари за ЧНГ

Актуални новини
16:23 - 01 Януари 2020
5414
Папата осъди порното и раздаде шамари за ЧНГ

В първата си проповед за 2020 г. папа Франциск осъди като поругаване извършваните над жените насилия и експлоатирането на телата им чрез порнографията и потребителското общество, предаде Франс прес.

Франциск подчерта, че "възраждането на човечеството е започнало с жената" и заяви, че "всяко насилие над жена е поругаване на Господа, който е роден от жена". Папата се извини, че е "загубил търпение" снощи към една азиатска поклонничка, която твърде силно му сграбчи ръката. Снощи папата се срещна с деца, събрали се около коледната ясла на площад "Свети Петър". Докато се готвеше да тръгне в друга посока, ръката му внезапно беше сграбчена от азиатка, която щеше да го събори в опит да го дръпне към себе си.

Докато поклонничката му викаше нещо, което остана нечуто от видеокадрите, папата с видимо раздразнено и зачервено лице успя да се измъкне от ръкостискането с потупвания по ръката на жената. След това той продължи да обикаля яслата, запазвайки малко повече разстояние с въодушевените вярващи, отбелязва АФП.