Парадът на планетите „ дава ” 2 г. за промяна

През целия юли всички планети от Слънчевата система ще са видими в небето

Мистика
14:55 - 07 Юли 2020
16549
Парадът на планетите „дава” 2 г. за промяна

През целия месец юли в небето ще може да се наблюдава рядко събитие, известно като Парад на планетите. То започна на 4-5 юли и ще е видимо с невъоръжено око на хоризонта в нашата географска ширина. Всички планети от Слънчевата система - Меркурий, Венера, Земята, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон, ще се наредят едновременно от едната страна на Слънцето.

Тъй като ъгълът на отклонение ще бъде доста малък, ще се случи почти перфектно подравняване около 10 юли 2020 г. В действителност планетите никога не се подравняват по една идеално права линия, а само приблизителна. Последният парад на планетите от този тип се е случил през 1982 г., а следващият се очаква през 2161 г. Подобни събития не са интересни за сериозните учени, но Парадите на планетите предоставят възможност на любителите астрономи да станат свидетели на повече от един обект в едно и също зрително поле, което е привлекателно и любопитно.

Руският астролог Алексей Фандеев разказва как Парадът на планетите ще се отрази на живота на хората. След Парада на телата в Слънчевата система през 1982 г. в Съветския съюз умира дългогодишният комунистически  лидер Леонид Брежнев. След смяната на няколко ръководители идва Михаил Горбачов, който започва процес на социална и държавна промяна, известен като перестройка. По същото време в Съединените щати безработицата нараства до невероятни размери. По цялата планета са регистрирани огромен брой въздушни катастрофи.

През 2020 г. енергията на този астрономически феномен преминава от знака Стрелец към Близнаци. Стрелец отговаря за културата, религията, идеологиите и международните отношения. С Близнаци се свързва актуализирането на съществуващите информационни програми. Това е време за начало или продължаване на промените в мисленето и отношението към света и живота, като най-пряко се засягат  идеали, образование, медицина, история и взаимодействие с други държави. Много жизнени системи подлежат на актуализация, която ще настъпи с пълна сила в края на 2020 г.

Астрологът смята, че с началото на Парада на планетите у много хора ще се появят като изневиделица мисли за това какво правят с живота си, къде грешат, какво да променят или подобрят, за да открият истинското щастие. Най-интересното е, че Фандеев казва, че всеки човек ще получи 2 години, за да се промени напълно. Става въпрос за духовна промяна, жизнено необходима за оцеляването на човечеството. Хората трябва да преодолеят страховете си, да станат бързи, гъвкави, действащи, всеотдайни, като преодолеят алчността, егоизма и противопоставянето. Да не се страхуват да продължат напред, да актуализират ценностните си системи и идеали.