Парамов пита "Харвард" завършил ли е Асен Василев престижния университет

Финансистът започна собствено разследване по случая

Актуални новини
13:00 - 13 Август 2022
13003
Парамов пита "Харвард" завършил ли е Асен Василев престижния университет

Финансистът Кольо Парамов, който започна собствено разследване за това дали екс вицепремиерът Асен Василев има наистина диплома от "Харвард" изпрати официално запитване до Харвард завършил ли е Василев престижния университет.

Ето как изглежда приложеният от него документ без редакция:

"Чрез извънредния и пълномощен посланик на САЩ в Р. България г-жа Херо Мустафа, до Ректора на университета "Харвард" в САЩ.

Ваше Превъзходителство,

позволете ми сърдечно да ви помоля да информирате Ректора на Университета "Харвард" за отразените по-долу въпроси!

Уважаеми г-н Ректор,

Аз долуподписаният Кольо Петков Парамов- ексдепутат от 36-тото ОбНС, ексглавен ревизор на Българска Народна Банка на Р. България, искам да уточним някои факти и обстоятелства във времеви план, свързани с обучение на известния у нас политик и държавник г-н Асен Васков Василев във Вашия университет.

Г-н Асен Василев беше назначен от президента на Р. България- г-н Р. Плевнелиев за министър на икономиката през 2014 г. През 2021 г. настоящият президент на Р. България- г-н Румен Радев го назначи за министър на финансите в служебното правителство. През месец декември 2021 г. Парламентът на Р. България избра г-н Асен Василев за заместник министър-председател и министър на финансите. Като такъв той бе ангажиран до 02.08.2022 г.

През месец юли 2022 г. в българския парламент се проведоха дискусии по съставяне на ново правителство. Г-н Асен Василев беше предложен два пъти за министър- председател на Р. България, но не бе допуснат до избор след като не успя да събере достатъчно подръжка и не бе избран за премиер.

Уважаеми г-н Ректор,

В Уикипедия г-н Василев се представя, че е завършил "Харвард" и е BA, MA, MBA. Предложихме като кандидат министър- председател г-н Василев да представи публично своите дипломи издадени, заверени и валидизирани от "Харвард", но досега, повече от месец, ние не можем да узнаем нищо. Предложихме публично, чрез медиите на Канцеларията на Държавния глава- Президента на Републиката, да информират публично за наличията на копия на тези важни документи, издадени от Вашия университет, но и от там няма никакъв отговор.

При тази странна ситуация, ние оставаме с неприятното впечатление, че г-н Асен Василев не е завършил и не е дипломиран в "Харвардския университет"!!

Нашите първоначални проверки показват, че той с идването си в САЩ 1996-2000 г. е постъпил в подготвителни курсове в "Харвардския колеж" е учил там в продължение на три семестъра. Но нямаме никакви фактологични данни за продължаване на образованието му в следващите 4-5 години и за защита на дипломите си за BA, MA, MBA.

Уважаеми г-н Ректор,

Много Ви молим да направите обстойна проверка на обучението на г-н Асен Васков Василев (Asen Vaskov Vasilev) във Вашия университет и да ни информирате.

Г-н Асен Василев бе кандидат министър-председател, ръководител на политическа партия "Продължаваме промяната", а през последните 8 месеца беше зам. министър-председател и министър на финансите. От него зависеха в държавата пряко много процеси от развитието на Р. България. Ние, българите, трябва да бъдем сигурни в неговия образователен ценз в неговата перфектна "Харвардска" подготовка. Ние искаме да докажем пред света, че нашите водещи министри- държавници са подготвени в световни, елитни университети.

Ние искаме да докажем, че те са перфектни в своята работа, тъй като са дипломирани на нива, гарантиращи онази перфектност и сериозна държавническа отговорност, касаещи финансите и бъджета на държавата ни- Р. България.

Уважаеми г-н Ректор,

Надяваме се на удовлетворение! Ние трябва да знаем абсолютната истина по образователния ценз на г-н Асен Василев след като искаме да му поверим да управлява една стара 1300 годишна държава, държим да сме убедени, че този, който ще осигури промяната- трябва да е перфектен! Помогнете ни да се убедим кой- кой е в България днес.

Предварително ви благодарим за тези важни уточнения!! 

                                                                                                                 С особени почитания:

Кольо Парамов

 12.08.2022 г.

Змейово- Стара Загора"