Парцалките в мола поскъпнаха, махнаха промоциите

На щендерите с червен етикет висят провиснали и неугледни дрехи

Новини
21:42 - 24 Април 2024
4563
Парцалките в мола поскъпнаха, махнаха промоциите

Дрехите в моловете са поскъпнали, а промоции в момента почти няма. От това се оплакват клиенти, тръгнали да подновят гардероба за сезон пролет-лято. За разлика от миналата година, когато в масовите магазини можеше да се купят облекла на много прилични цени, сега дори най-семплото качество не се намира за жълти стотинки, както бяха свикнали купувачите.

Промоциите в момента са оскъдни и са в сила само на щендерите, на които висят буквално парцали, които не стават за обличане.

Намалените дрехи в големите магазини никак не блестят с качество, кройките са неатрактивни, облеклата – абсолютни еднодневки. Дамски рокли за лятото, например, може да се намерят и за 18-20 лева, но трикотажът е лош, дрехите са провиснали, а видът им е далеч от актуалните тенденции. Толкова струват и моделите на презрамки, както и най-изрязаните, за които е отишъл нищо материал.

Летни панталони се предлагат за по 23-25 лева, но намалените бройки са малко, няма избор нито на модели, нито на размери. Така, повечето клиенти са недоволни, че обявените намаления просто не вършат никаква работа, тъй като малцина биха харесали предлаганата стока.

Иначе продължава схемата 2 в 1 с намаление на втория артикул, но обикновени тениски с якичка например, които преди се продаваха за 13-15 лева по това време, сега след намалението отиват на 20. Купувачите пък не винаги искат да вземат по 2 бройки, за да уцелят едната с намаление, ядосват се потребителите.

Неприятно впечатление правят недошити евтини тениски - нахвърляни по щандовете безразборно, трудно може да се избере заради неугледните купчини. Уцелването на размер е почти невъзможно, ако не ровиш половин час, оплакват се забързани дами.

Тънките летни блузи – дамски и мъжки, в момента трудно ще си купите за под 25 лева. Същото е и с мъжките ризи с къс ръкав.

Все още се продават якета, които са сравнително дебели, предвид ранното затопляне – те струват 50 лева, а цената е замаскирана с традиционните деветки – в случая 49,99 лева.

Най-обикновен пролетно-летен панталон с връзки на колана и свободна кройка вече струва около 47 лева, а и изборът не е голям. Актуалните дънки с широк крачол, в случай че не са маркови, може да намерите за 30-35 лева, но размери няма и най-много да откриете някоя XS бройка, която на малцина ще бъде по мярка. Малко по-добри дънки се предлагат за около 65 лева, а марковите вървят по над 200.

„Най-вероятно действа старата практика при „промоции” – пускаш минимално количество от размери, които никой не купува и ето ти да отчетеш намаление. Но това е много подвеждащо и изобщо не касае повечето клиенти.”, недоволстват потребителите.

Както винаги, търговците не си поплюват с цените на саката, които винаги са сред най-скъпите облекла. В момента пролетни и летни сака под 80 лева трудно се намират, и то в масовите големи магазини, а и като капак – изборът на кройки и цветове не е голям.

Най-евтини остават късите панталони и ефектните за лятото бюстиета, които всяка година се продават за жълти стотинки. И сега, доста преди началото на лятото, тези дрешки вървят по 10-ина-12 лева.