Пари при пари отиват: Лили спечели 3,5 милиона само за година!

Естрадната икона декларира колосални печалби на 84-годишна възраст

Нещо за четене
17:17 - 26 Октомври 2023
5105
Пари при пари отиват: Лили спечели 3,5 милиона само за година!

Лили Иванова е изкарала рекордно голяма печалба за миналата 2022 г. видно е от финансовите отчети на нейната фирма „ЛИ 1”, подадени наскоро към НАП. За доброто финансово благополучие на иконата на естрадата съобщи първи седмичника "Уикенд" в предния си брой.

Според отчетите, става ясно, че от концертна дейност звезда на българската музика е успяла да припечели цели 3,5 милиона лева. Не цялата сума обаче е чиста печалба, а след покриването на разходите на дружеството и плащането на данъците, за нея са останали 1,6 млн. лева след данъчно облагане.

Основна заслуга за чутовните й приходи имат националните турнета, които тя всяка година прави. Въпреки че цените на билетите вече не са по джоба на всеки и в някои градове стигат до 200 лева на калпак, залите продължават да се пукат по шевовете от екзалтирани фенове на естрадната легенда. Макар да не й липсва подкрепата на спонсори, Лили сама покрива част от разходите за наем на зали, светлинни ефекти, реклама, заплати и настаняване на огромния си екип. За всички тези пера естрадната легенда е похарчила половината от приходите на фирмата си.

Както стана ясно преди 3 месеца, певицата вече е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова“, лишавайки роднините си от възможност да претендират и за стотинки от него. Задачата на фондацията ще бъде да популяризира за вечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името й за бъдещите поколения като творец с изключително голям принос за българската култура. Фондацията ще организира всякакви културни събития и дейности - концерти, инсталации, изложби. Ще създава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всякакъв вид литературни, печатни и потребителски продукти, представящи Лили Иванова като икона на българската музика.