Пари за пътища? След 6-годишна гаранция за качество

Общество
08:34 - 18 Април 2022
1554
Пари за пътища? След 6-годишна гаранция за качество

Държавата да плати парите за поддържане на пътища ако фирмите, които са извършили дейността поемат 6 г. гаранция за работата си. Това предлага "Демократична България", каза в сутрешния блок на Нова тв депутатът Ивайло Мирчев.

"Става дума за над милиард, които не са натрупани сега, а още от времето на управлението на ГЕРБ. Безспорно има свършена работа. Комисията за анализ на свършената работа трябва да е в АПИ, а не в парламента", каза Мирчев. Той коментира и последните социологически проучвания. Според него ГЕРБ не увеличава резултата си като брой гласове, а за ръста на "Възраждане" роля има руската пропаганда.

"Убедени сме, че нови избори сега не са необходими, ще направим всичко възможно да съхраним коалицията", каза Ивайло Мирчев. Той е категоричен, че коалицията трябва да бъде запазена и няма нужда от избори, въпреки нападките между партньорите. Според Мирев партньорите в коалицията трябва да имат обща кандидатура за шеф на БНБ.

"Това, което се случи с БНБ е срамно. Важно е кой ще бъде начело на институцията, но има много по-важна тема – инфлацията и скока на цените.

Времето, което отделихме в дебати и общественото внимание, за да си говорим за това какъв бил Каримански и защо нямаме обща кандидатура – трябваше да го отделим за това да определим кои са енергийно бедни и как ще подпомогнем хората. Трябва да се държим като държавници и да реагираме на това нещо", подчерта той.