Парите не спят: Fendi пусна маска за 190 евро

Куриози
16:22 - 27 Февруари 2020
5624
Парите не спят: Fendi пусна маска за 190 евро

Преди няколко дни италианският моден бранд Fendi яхна истерията с коронавируса, като пусна предпазна маска, с която доказа, че парите не спят.

Продуктът на луксозния бранд струва 190 евро, а още по-учудващото е, че е вече разпродаден. В социалните мрежи се появиха хиляди потребители, които се запитаха за какво служи тази провокация от страна на марката и наистина ли има хора, които биха си я закупили, за да бъдат модерни и по време на разпространение на опасен за обществото вирус. 

Маската е изцяло покрита с известното лого на модната къща и е от 100% коприна. Макар да не присъства сред аксесоарите за продажба в официалната страница на Fendi вече, тя остана налична за няколко дни в официалния уебсайт Luisa Via Roma, а в момента пише, че е разпродадена, като това важи и за магазина им в центъра на Флоренция. 

Дали наистина тази маска би ни защитила от евентуална зараза с новия Covid-19 не е ясно, но е факт, че въпреки високата й цена, много потребители са предпочели нея пред останалите обикновени маски. В момента обаче дори и те са на изчерпване, като в по-малките населени места могат да се намерят трудно и на цена от около 20 евро, а в големите градове наличността е изчерпана.