Паркът пред НДК се превръща в приказно коледно градче

Sofia Christmas Fest започва на 17 ноември с огнено шоу

Култура
11:35 - 16 Ноември 2023
25599
Паркът пред НДК се превръща в приказно коледно градче

Второто издание на Sofia Christmas Fest започва на 17 ноември пред НДК и ще продължи до 17 декември, съобщават организаторите от BSG Media. По думите им в рамките на месец пространството пред НДК ще бъде превърнато в приказно коледно градче с атмосфера на празнична магия.

На официалното откриване в пространството пред НДК до кино „Кабана“ ще има огнено шоу, живи изпълнения и предколеден куиз с награди. Ще се изявят и изпълнители от сезон 10 на „Гласът на България“. 

„На Sofia Christmas Fest ще откриете широка гама от преживявания – от класическите коледни атракции до новаторски развлечения. За децата ще има специално изградени атракциони. На открита сцена ще се изявяват млади таланти, творци и детски формации. Една от най-привличащите атракции е холандския гранд карусел от 1840 г., претърпял четири реставрации и гостувал на най-известните коледни базари в Европа“, разказват организаторите. 

По думите им чрез арт базарите Sofia Christmas Fest подкрепя различни местни общности като дава поле на български изложители и възможност на посетителите да се запознаят с изработките на занаятчии и ценители на ръчното творчество и изкуства.

Всеки ще може да подкрепи две благотворителни инициативи. От 17 ноември до 19 ноември сдружение „Деца с онкохематологични заболявания" ще продават ръчно изработени сувенири и аксесоари, чрез продажбата, на които те осигуряват част от нужното финансиране на множеството дейности и подкрепят децата с онкохематологични заболявания и техните семейства.

От 20 ноември до края на фестивала може да бъде подкрепена и каузата „От дете за дете – стани таен дядо Коледа“, като се дари подарък или лакомства за някое уязвимо дете. В къщата на “Ротари България“ можете да донесете своята магия, която след това ще бъде предадена на тези деца, допълват организаторите.