ПАРОДИЯ: Доган издига Румен-Вълка за депутат

Дерибеите ще пазят с имунитет арестанта, обвинен по аферата с необезпечения кредит на 150 милиона от ББР

Актуални новини
10:03 - 14 Септември 2024
3083
ПАРОДИЯ: Доган издига Румен-Вълка за депутат

Бизнесменът Румен Гайтански-Вълка, който се намира в следствения арест ще бъде номиниран за кандидат-депутат от партията на Ахмед Доган - Алианс за права и свободи в Сливенски избирателен район. Това съобщи пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов.

Гайтански е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит в размер на 150 млн. лв, отпуснат през 2019 година на фирма, свързана с Гайтански, от Българската банка за развитие.
 
Очаква се номинацията му да бъде направена на областно събрание в понеделник. Мартинов заяви, че издигането на Гайтански е лично негово решение. "Ами кое ме накара? Така просто. Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е така много силно развито. И виждайки ситуацията в България, така ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански," каза още Мартинов. По непотвърдени данни 30 милиона от този кредит са отишли за погасяване на дълг на ТЕЦ "Варна", която доскоро беше собственост на Доган.

Според него "Гайтански е един успешен и доказал се човек".

"Защо да не е успешена, на фона на тези депутати, другите, които са толкова успешни в кавички", добави Владимир Мартинов.