Партиите в СОС умуват какво да правят с парцела на Петьо Блъсков

По-рано този месец общинска комисия с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и БСП разреши сеч на 10 дървета в имота.

Топ
16:51 - 29 Април 2023
4747
Партиите в СОС умуват какво да правят с парцела на Петьо Блъсков

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) е поканил в спешен порядък съветници от всички партии и главния архитект на София за пълно проучване на казуса с терена в квартал "Мусагеница" срещу застрояването на който протестират граждани, съобщи БНР.

Бившият общински имот е продаден в миналото на търг на Петьо Блъсков. През 2018 г. статутът му е променен, така че да може да се извърши жилищно строителство, а не 1-2 етажа за магазини и ателиета за услуги, както преди. над 3000 подписа на живеещи в "Мусагеница" са събрани в защита на зелената площ и дърветата, а жителите на квартала всеки работен ден блокират възлово кръстовище в съседство в знак на протест.

По-рано този месец общинска комисия с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и БСП разреши сеч на 10 дървета в имота.

Председателят на общинския съвет, който няколко месеца преди местните избори започна да води подкаст със заглавие "Да подредим града", казва пред БНР, че е изключително притеснен от това, което се случва, но инвеститорът е защитил правата си в съда и "да наложим обществения интерес над частния е трудна задача".

"Наясно сме, че расте напрежението и трябва да се вземат решителни мерки. Това, което трябва да направят политиците обаче и избраните длъжностни лица е не да хвърлят прах в очите на хората, като им казват, че ще спасят терена, което след време може да коства милиони обезщетение на всички нас, а да дадем работещо решение". По думите му трябва да се водят преговори и със собственика на терена.