Партията на Слави : "Не искаме да работим с медии"

Общество
16:00 - 08 Февруари 2021
10308
Партията на Слави: "Не искаме да работим с медии"

"Телефонът на абоната е изключен или е временно извън обхват". Това е отговорът, който сочената за трета политическа сила "Има такъв народ" на шоумена Слави Трифонов излъчват за част от медиите, пожелали да се информират за хода на предизборните действия на формацията. Репортер на Lupa.bg се опита да стигне до пресцентър на партията или до конкретно лице, което отговаря за връзките с обществеността предвид наближаващата кампания, но се оказа, че такива не съществуват.

В централа на ИТН на столичната улица "Одрин" 70 работи дама, която вдига телефонната слушалка, но на всеки въпрос, зададен към нея, отговорът е винаги "не знаем". Нещо повече, Светлана Лазарова, както се представи тя пред нашия журналист, твърди, че партията нямала никакъв интерес от присъствието на медии при предстоящото й регистриране на листите.

За информация кои са конкретните имена на водачи в списъците или какъв е профилът на исканата от Трифонов бъдеща парламентарна група и дума не може да става.

Попитана в кой от следващите дни по хронограмата на Избирателната комисия да очакваме вписването на Трифоновата формация за регистрация в парламентарния вот, Лазарова отвърна: "Това ще е изненада за вас. Регистрацията е една административна процедура. Защо търсите сензация?". Практиката на всички партии през годините, които са заявявали участия в изборите, е да регистрират документите си публично, със солидно медийно присъствие. 

Припомняме, самото учредяване на "Има такъв народ" преди близо 1 година в "Рейнбоу Плаза" в столицата бе обвито в мъгла. Журналисти в залата не бяха допуснати, а ръководните органи на партията отказаха да коментират случилото се вътре пред нито една камера или микрофон, начело със самия Трифонов. Единственият, който отговаряше на десетките запитвания, бе заместникът му Тошко Йорданов, за когото сега се говори, че ще бъде водач на 2 листи, напълно неофициално. 

Координаторът на партията за 25-и МИР в София, за който вече са известни двамата водачи - основни претенденти от традиционните партии ГЕРБ и БСП - съответно Бойко Борисов и Корнелия Нинова, Росен Димов също отказа да отговори на въпросите ни. "В най-скоро време ще научите", увери той. А справка на Lupa.bg не разкри името на г-жа Лазарова в нито един от регистрите, известни досега публично, на ИТН. 

Пиарите на партията доста напомнят на отговарящите на връзките с обществеността за фирмите на олигарха-беглец в Дубай Васил Божков, които преди години правеха всичко възможно не да дадат публичност върху делата му, а да го скрият от медийните очи и уши.