Партньорите се разбраха: Бойко Рашков застава начело на КПКОНПИ (ВИДЕО)

Не сме дискутирали персонални назначения повече, увери Кирил Петков

Политика
21:47 - 06 Юли 2022 (обновена)
5822
Партньорите се разбраха: Бойко Рашков застава начело на КПКОНПИ (ВИДЕО)

Програмата предвижда Бойко Рашков да бъде председател на КПКОНПИ. Още не сме коментирали персонален състав. Това каза вицперемиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев пред журналисти. Това се случи след съвета на коалицията, където бяха представители на ПП, БСП и ДБ.  

Още до 22 юли Никола Минчев отново да бъде гласуван за председател на Народното събрание.

Това е заложено в управленската програма на тройната коалиция за кабинета на Асен Василев.

"Когато каузата "България" е водещата, показахме диалогичност. Коалиционните ни партньори са от всеки спектър. Имаме 40 закона и искам да благодаря за конструктивността. Не сме дискутирали персонални назначения въобще", заяви още премиерът в оставка Кирил Петков. 

"Говорихме за приоритетите. Всеки един от нас сложи България пред всичко друго. Това, което говорихме, е за основните приоритети. Ако всеки в НС има това отговорно поведение, ще имаме правителство", допълни той. 

Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова заяви, че в следващите 6 месеца е важно правителството да гарантира сигурността на семействата и българските граждани.

"Удовлетворени сме, защото имаме пакет за инфлация, цени, бедност и неравенство. Ще продължи подкрепата към бизнеса до края на годината. Въвеждаме 100 хиляди лева таван за регистрация по ДДС, включително амбициозна програма за насърчаване ползване на български продукти", каза тя.

"Със социалния пакет получихме добри резултати - безплатни учебници и лекарства за децата. Адресираме всичко към проблема с демографската криза. По отношение на социално-икономическия пакет сме удовлетворени. Имаме надежда, че ще получим подкрепа за стабилност и сигурност. Важното е, че сме амбицирани да предложим сериозна програма, с която да помогнем на народа в следващите месеци", обясни Нинова.

"Програмата е амбициозна, но реалистична и отговаря на желанията на българските граждани. Хората ще усетят всичко по джоба си. Важно е, че в областта на енергетиката има мерки, които ще бъдат подкрепени и зимата ще е гарантирана", допълни я Атанас Атанасов.

Василев обясни, че разговори за състав на кабинета ще има, когато има осигурено мнозинство за тази програма.