Първа пролет под карантина (СНИМКИ)

Извънредното положение остави градинките в София почти пусти, малцина се престрашиха да излязат на разходка

Общество
16:28 - 20 Март 2020
2800
Първа пролет под карантина (СНИМКИ)

България за пръв път в новата си история посрещна първа пролет при пълна блокада на обществения живот и на границите, наложена заради разпространението на коронавируса в световен мащаб. Точно преди седмица - на 13 март, страната осъмна с въвеждането на извънредно положение, а с всеки изминал ден строгите мерки, забраняващи хората да излизат от домовете си и да се придвижват, се затягат все повече и повече. 

Днес в София температурите минаха 20 градуса, но слънцето и топлото и тихото време не привлякоха много хора, които да изпълнят парковете и градинките в столицата. Както е известно в сила е забрана навън да се събират много хора, а ако има струпване гражданите да стоят поне на метър разстояние. 


Фоторепортерът на Lupa.bg улови с обектива си алеите на един от големите столични паркове. Част от тях са самотно пусти, по други се виждат хора, но наплив към парковете няма. Със сигурност, ако България и светът не бяха под блокада днес в градинките нямаше да има място къде да се разминеш.


След непрекъснатите призиви на властта "Стойте вкъщи" все повече хора предпочитат да останат на сигурно у дома, вместо да се любуват на пролетното слънце.


Прави впечатление обаче, че гражданите, които отдъхват на пейка не спазват препоръката да седят на повече от метър разстояние един от друг.

Снимки: Агнес Методиева