Първа жертва на тоалетната хартия! 13-годишно момиче смазано в хипермаркет

Свят
13:13 - 18 Март 2020
4610
Първа жертва на тоалетната хартия! 13-годишно момиче смазано в хипермаркет

13-годишна девойка от австралийския град Пърт стана първа жертва на истерията за тоалетна хартия, обхванала света като пожар. Момичето влязло в магазин от местната верига "Коулс" да си купи чипс и сандвич, но била премазана от озверяла тълпа, която нахлула в търсене на "изящна мекота" за своите задници.

Майката на Ема, която е прикована в инвалиден стол, е потресена от случилото се. "Нямам друг избор, освен да я пращам сама до магазина. Това не са хора, това са зверове. Видели са, че дете пада на земята, но вместо да му помогнат, десетки са стъпвали върху дъщеря ми", споделя през сълзи жената.

Момичето, на име Хейли, е прието спешно в болница, като медиците са установили множество контузни рани и счупване на единия крак. Единственият човек, който е предприел някакви действия, е управителят на магазина, който е наложил с лед раните на детето и е повикал бърза помощ.

Австралийските власти предвиждат засилени мерки за сигурност след този инцидент, като дори в големите магазини може да се наложи полицейско и военно присъствие. "Хората се държат безобразно един към друг. Дърпат се, псуват се и беснеят часове преди вратите да отворят. Щом това се случи, се хвърлят напред като стадо бизони", казва още потресената Ема и се кълне, че никога повече няма да пуисне децата си да пазаруват, а ще го прави тя, макар и в инвалиден стол.