Първата световна събира Невяна Митева с мъжа ѝ (СНИМКИ)

През ключалката
17:20 - 18 Октомври 2021
20719
Първата световна събира Невяна Митева с мъжа ѝ (СНИМКИ)

Полковник Невяна Митева – кандидат за вицепрезидент на подкрепения от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков, е щастливо омъжена за своя съпруг – командващия Специалните сили бригаден генерал Явор Матеев. Любовната им история обаче започва покрай семейна драма на офицера, започнала още през Първата световна война.

Преди години генералът решил да открие истината за смъртта на своя прадядо, загинал при Добричката епопея през 1916 г. – едно от най-кървавите сражения в ПСВ.

Предшественикът на ген. Матеев издъхнал във военнополевата болница при мистериозни обстоятелства. Затова военният сам решил да издири каква е истината, връщайки се край Добрич със смъртния акт на прадядо си.

Тогава се намесва съдбата и го среща с Невяна, която е от близкото до града село Победа. Именно тук прадядото на генерала бил смъртно ранен, защитавайки жителите му.

Невяна се включила като помощник в личната кауза на бъдещия си съпруг. Така се запознали, а по-късно дошъл и бракът. „Радвам се на три деца, смел, силен и любящ съпруг“, казва Невяна за семейството си, с което се гордее.

За щастие, интересите им се припокриват, освен на професионално ниво, и в живота – двамата имат еднакви хобита. Невяна и Явор са страстни скиори и всяка зима намират време за пистите у нас и в чужбина - Алпите в Австрия и Швейцария.

Двамата дотолкова са запалени по зимните спортове, че дори присъстват в публиката на световни първенства и купи. Щастлив за тях миг е и срещата им с легендарната скиорка Линдзи Вон, с която успяват да се снимат за спомен.

Военното семейство е запалено и по футбола, а любимият им клуб е ЦСКА. Митева остава завинаги вярна на „червените“, редовно ходи и на мачовете им, защото спортната ѝ кариера на плувкиня е свързана точно с ЦСКА.

След като тя се присъединява към българските военни сили през 1989 г. вследствие на плувните си постижения по време на XXIV Олимпийски игри в Сеул, Южна Корея, следва в Националната спортна академия, която по-късно завършва и става учител и треньор по плуване именно в Централния спортен клуб на армията, наречен ЦСКА. От 1998 до 2000 г. тя е заместник-командир в националния спортен отбор, отговаряйки за логистиката.

Невяна Митева е и страстен меломан, с разнообразни музикални предпочитания. Почитателка е на Райна Кабаиванска, Стинг, Луис Армстронг, Камелия Тодорова, ФСБ, „Сигнал“ и Стефан Вълдобрев, а преди години гледала концерта на латинодивата Дженифър Лопес у нас от първия ред. Обича старото българско кино, а сред любимите ѝ писатели са Достоевски и Толстой.