Първи адвокатски сблъсък по казуса с двете фракции в ДПС

Съдът ще се произнесе до 18.00 часа

Актуални новини
16:00 - 10 Септември 2024
2305
Първи адвокатски сблъсък по казуса с двете фракции в ДПС

Адвокатските екипи на двете фракции в ДПС влязоха в първи сблъсък. Това стана във Върховния административен съд, пред който ДПС около Делян Пеевски обжалва регистрацията на партията на частичните местни избори на 20 октомври, направена с подписа на Джевдет Чакъров. 

Въпреки че делото е свързано с решение на ЦИК, представител на Комисията нямаше.

Заседанието продължи около 20-ина минути, които приличаха на пинг-понг с пълномощни.

 

Първо, адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров, обяви пред съда, че оттегля жалбата срещу решението на ЦИК.

Веднага след него адвокатите, изпратени от Делян Пеевски - Александър Ангелов и Светлин Панов, заявиха, че оттеглят оттеглянето на жалбата, искат от съда да я разгледа и да отмени решението на Комисията. След това обявиха, че оттеглят пълномощното на адвокат Атанасов, който пък контрира, че също може, но не иска да оттегли техните.

Съдът обяви, че ще се произнесе до 18.00 часа, като той може да прекрати делото, да потвърди или да отмени решението на ЦИК, с което регистрираното от Чакъров ДПС беше допуснато до участие в частичните местни избори. 

Необичайната за съдебна зала ситуация коментира само адвокат Георги Атанасов:

"Обичайната история, която се случва, когато в една обществена организация нещата започват да вървят наопаки".

Утре се очаква второ издание на днешното заседание, защото Върховният административен съд ще заседава отново, и отново по жалби на ДПС - Пеевски. Едната е срещу вчерашния отказ на ЦИК да регистрира коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" за парламентарните избори.